Asperge-ham Recept

Ingrediënten

  • 1 kg nieuwe aardappeltjes, geschrapt
  • 2 kg witte Brabantse asperges
  • 4 eieren
  • 200 gram achterham
  • 2 el platte peterselie, grof gesneden
  • 50 gram roomboter

Bereiding

1. Kook de aardappeltjes in de schil in ruim water met zout in 15-20 min. gaar.

2. Kook de asperges in een bodem water met zout in 15-20 min. gaar.

3. Kook de eieren in 4 min. zacht. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig.

4. Leg de zachte eieren op een bord.

5. Verdeel de asperges en de achterham over 4 borden.

6. Leg er een zacht eitje op.

7. Strooi er de peterselie en zout en peper naar smaak over.Schep de aardappeltjes om met de boter en zout naar smaak en serveer bij de asperges.

 

Tip: Heerlijk bij de Dassemuze witte wijn van Wijngaard Dassemus in Chaam. Vraag er naar in onze winkel.