Asperge-ham Recept

asperge-ham-ei-recept-vivo-lekkernijen

Ingrediënten

3 personen | 30 minuten

  • 600 gram nieuwe aardappeltjes, geschrapt of met schil
  • 1 kg witte Brabantse asperges
  • Saus voor asperges
  • 3 eieren, halfzacht gekookt
  • 200 gram achterham
  • 1 el platte peterselie, fijn gesneden
  • Zout en peper

Bereiding

1.Leg de asperges een half uur van tevoren in koud water, dit zorgt ervoor dat je ze beter kunt schillen. Snijd de uiteindes van de stronk af (ong. 3 cm).

2. Neem een grote pan. Leg de asperges hierin en zet ze onder koud water. Voeg vervolgens een snufje zout toe en kook de asperges in 12-15 min. gaar. Zet hierna het vuur uit en laat de asperges ongeveer 3 minuten nagaren.

3. Kook ondertussen de aardappeltjes in de schil in ruim water met zout in 15-20 min. gaar. Bereid ondertussen de saus voor de asperges.

4. Kook de eieren in 4 min. halfzacht. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig.

5. Leg de zachte eieren op een bord.

6. Verdeel de asperges en de achterham over de borden. Leg de halfzacht gekookte eitjes erbij. Strooi er de peterselie, zout en peper naar smaak over. Schep de aardappeltjes om en serveer bij de asperges.

Geniet ervan!

Tip: Heerlijk bij de Dassemuze witte wijn van Wijngaard Dassemus in Chaam. Vraag er naar in onze winkel.