PAAP Bier

PAAP bier staat voor bourgondisch genieten, ofwel ‘smul-paapen’, en vind zijn oorsprong in Papendrecht. Alle PAAP bieren worden gebrouwen in Breda en bevatten natuurlijke ingrediënten en bronwater. Op dit moment zijn er drie soorten: PAAP Blond, IPAAP, PAAP Tripel.

IPAAP

De India Pale Ale wordt sinds de 17e eeuw, in de Brits koloniale tijd, gebrouwen. In de tijd van de gouden eeuw werden de bieren extra hoppig gemaakt zodat de kwaliteit van het bier tijdens maandenlange zeereizen bewaard kon blijven. Hop is namelijk een natuurlijk bewaarmiddel. Dit zorgde er niet alleen voor dat de bieren langer houdbaar bleven maar ook dat de smaak wat bitterder is. De bieren waren bedoeld voor de zeelieden die een lekker biertje konden opentrekken na de lange reis op zee.

Onze IPA bevat 4 verschillende hopsoorten en heeft een subtiele bitterheid. Door de combinatie van deze verschillende hopsoorten bevat het een fruitig aroma met een frisse tint van mango, welke voortkomt uit de Azacca hop Met een alcoholpercentage van 6.5% is het qua alcohol een middenmoter in zijn klasse. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2019, de jaarlijkse nationale bierwedstrijd, is de IPAAP totaal geen middenmoter gebleken! Te midden van een grote selectie aan IPA’s is de IPAAP onderscheiden met een bronzen medaille.

ABV (alcohol): 6,5% / IBU (bitterheid): 40

 

PAAP BLOND BIER

Ken je dat gevoel? Op een zomerse vrijdagmiddag, midden in juni, kom je uitgeput thuis uit je werk. De week zit er op en het is tijd om te genieten van een welverdiend weekend. Je ploft neer in de lounge set en je weet dat het tijd is. Het is tijd om een heerlijk ijskoud biertje te openen. Maar welk PAAP biertje kies je?

PAAP Blond is een uitstekende dorstlesser met een verfrissende tint van citrus en een volmondige smaak. Doordat ons blond bier wordt gedryhopt met een Mosaic hop, krijgt deze zijn kenmerkende frisse karakter. Dit maakt dat het uitstekend past bij de zomer en mooie dagen in het voor- en najaar.

ABV (alcohol): 5,9% / IBU (bitterheid): 28

 

PAAP TRIPEL

Het jongste lid van de PAAP familie. Wat betreft alcohol het grote broertje van de Krachtig Dubbel maar qua frisheid dichtbij de IPAAP. PAAP Tripel is volmondig van smaak en subtiel fris in het aroma. Deze frisse tint komt voor uit het dryhoppen met een Simcoe hop. Om de volmondigheid te versterken is tijdens het brouwproces witte kandijsuiker toegevoegd.

De toegankelijkheid van de PAAP Tripel maakt het een verraderlijk biertje. Je kunt er van blijven drinken, totdat je opstaat…

ABV (alcohol): 8,5% / IBU (bitterheid): 28